Tijdwinst door automatiseren

Een klus van een dag kost nu nog maar enkele minuten

Stel je voor, je hebt een goedlopend bedrijf met veel klanten. Eén van de diensten die je aanbied, is dat elke klant een eigen dashboard met managementinformatie heeft (omzet en dergelijke).

Omdat elke klant uiteraard alleen zijn eigen gegevens mag inzien, moet het dashboard voor elke klant apart worden gepubliceerd. Per klant is dit een proces van ongeveer 6 of 7 stappen.

Met honderden klanten is dit een klus dat minimaal een dag werk kost, waarbij je goed op moet letten welke klant je al wel en niet hebt gehad en dat je alle stappen goed doorloopt. Deze klus moet elke keer uitgevoerd worden als er een update is gedaan aan het dashboard.

Dat moet makkelijker kunnen...

Helaas heeft de software waar je het dashboard mee maakt geen eenvoudige manier om het te automatiseren. Gelukkig zijn er manieren om het tóch te automatiseren!

De oplossing

De software om het dashboard te maken en te publiceren, is een webapplicatie. Met behulp van maatwerk software heeft Matijsen ICT de klikken geautomatiseerd. Je hoeft nu alleen nog maar het programma te starten, aan te geven wat je wilt publiceren (en naar wie), en de software doet de rest. Er wordt een browser geopend, en één voor één worden alle stappen in het proces voor alle klanten automatisch uitgevoerd. Het hele proces duurt nu nog maar enkele minuten.

De winst

De grote winst is natuurlijk de tijdwinst. Maar een belangrijk bijkomend voordeel is dat het proces nu zoveel eenvoudiger en sneller is, dat het ook veel eenvoudiger is geworden om regelmatig updates te publiceren. De doorontwikkeling gaat dus een stuk sneller.

Voorbeeld

Hieronder zie je een in heel eenvoudig voorbeeld hoe dat werkt. Na het starten van het programma wordt de KNMI-website geopend. Daarna wordt er eerst automatisch geklikt op "Bekijk weersverwachting" en vervolgens op "Bekijk het volledige weerbericht". In dit voorbeeld zijn korte pauzes toegevoegd ter verduidelijking. In het echt zou het nog veel sneller gaan!

Voorbeeld automatiseren KNMI

Dit soort automatiseringen zijn nodig als de programma's waar je mee werkt zelf geen mogelijkheid hebben om te automatiseren. Helaas is dat nog vaak het geval, maar gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

Meer weten?

Meer weten?

Bel 06 275 645 28