Werken met data

Laat de cijfers spreken

Als onderneming wil je weten waar je aan toe bent, waar je op moet sturen. Of het nu de financiën, klantgegevens, sitestatistieken of andere belangrijke gegevens zijn, grote kans dat het interessante inzichten oplevert als je het op een goede manier bij elkaar brengt.

Data verzamelen uit verschillende systemen, bewerken, opschonen, presenteren in een mooi dashboard - en dat uiteraard geheel geautomatiseerd. Zodat jij je niet druk hoeft te maken om de cijfers, maar alleen om de inzichten.

Werkwijze

Welk inzicht wil je krijgen?

Allereerst stellen we je behoefte vast. Wil je een dashboard waar je doorheen kunt klikken? Of misschien volstaat een geautomatiseerd systeem dat een paar eenvoudige staatjes uitdraait. Om welke gegevens gaat het, waar komen ze vandaan? Welke inzichten wil je op doen?

Voorstel

Als alle wensen helder zijn, maken wij een voorstel. We schetsen het beeld van hoe het eruit komt te zien en hoe het traject zal verlopen. Ook maken we afspraken over onderhoud en doorontwikkeling. Het is belangrijk de omvang van het project goed af te bakenen en hier heldere afspraken met elkaar over te maken.

Ontwikkeling en vervolg

Als alles akkoord is, gaan we van start. Tijdens het ontwikkelen houden we nauw contact, zodat we steeds zeker weten dat we op de goede weg zitten en niemand voor verrassingen komt te staan. Afhankelijk van de wensen en gemaakte afspraken, blijven we bij het project betrokken voor doorontwikkeling en/of onderhoud.

Kosten

Uiteraard wil je weten wat het kost om een dashboard of rapportagetool te laten ontwikkelen. Helaas is daar geen eenduidig antwoord op, het hangt helemaal af van het project. Omdat meestal van tevoren goed vast te stellen is wat de wensen en eisen zijn, werken we vaak met een fixed fee, dus een totaalprijs voor het hele project.

Voorbeelden

Bekijk hier enkele voorbeelden van werken met data

Data dashboard

Data dashboard

Je eigen data gevisualiseerd

Meer weten?

Meer weten?

Bel 06 275 645 28